KVALITETSSÄKRAD TJÄNST GODKÄNDA RÅDGIVARE

0939-1147147  29.90 kr/min  

 

Ont ska med ont fördrivas

Alla har vi vid något tillfälle haft ett svidande möte med nässlan. Hur ska vi förhålla oss till nässlan egentligen? Ont ska med ont fördrivas


Ont ska med ont fördrivas
Ont ska med ont fördrivas

Nässlor ses många gånger som ett obehagligt ogräs som man helst bör bli av med, om man nu inte skulle vara en fantast av nässelsoppa, vilket i så fall skulle göra nässlan till ett välkommet inslag i floran. Men denna ettriga, gröna planta har en lång historia bakom sig både som medicinalväxt och som en viktig ingrediens i magiska ritualer, healing, medial vägledning, och häxkonst. Brännässlan har förknippats med död och begravningsceremonier då man i gamla Irland trodde att nässlorna växte från begravda döda kroppar, medan det i Danmark fanns en folktro om att nässlan växte från oskyldigt dödade offer.

I bronsåldersgravar har man hittat begravningskläder vävda av brännässla fiber. När brännässlan växer sig hög får den en stor andel starka växtfibrer i stjälkarna. Dessa stjälkar har använts ända fram till 1800-talet för att utvinna fibrerna som sedan kunde spinnas och vävas till olika husgeråd och fiskenät. De spröda skotten har ett högt näringsvärde och har i tider av hungersnöd räddat många liv. Brännässlans medicinska egenskaper har prisats högt i tusentals år då man har använt den bland annat till att läka sår, lindra artrits, eksem, ledvärk och reumatism, lösa upp gallstenar och bota anemi.

Eftersom nässlan är en planta som orsakar brännande smärta blev den utdömd av den kristna kyrkan som en djävulsväxt och som en spådom av djävulen själv. Detta i sin tur ledde till att man, om man blev upptäckt med att ha nässlor på sig, kunde bli anklagad för häxkonst och djävuls healing, och detta var inte något trevligt att bli anklagad för under tiden då häxhysteri svepte över Europa. Kvinnor som blev dömda för att ha utövat spådom, healing och häxkonst fick många gånger bära en tröja gjord av nässlor dels för att förlänga deras lidande, men även för att beskydda domarna från en eventuell förbannelse och spådom en anklagad häxa kunde sända på dem. Men nässlorna har haft magiska attribut långt innan kyrkan fick för sig att fördöma dem. De har använts vid healing och medial vägledning, samt i många olika ritualer främst för att befria sig från negativitet.

Jag tänkte nämna några av ritualerna här och vem vet? Kanske kommer ritualerna till nytta och hjälper till att rensa ut lite negativa energier i din omgivning? Jag kan inte garantera att ritualerna är har verkan på just dig och vill man testa dem är det på eget ansvar:

Om man tillverkade en sopkvast av nässlor och svepte med den där man trodde att ondska fanns skulle det onda via en spådom återvända till den som sänt det. För att skydda sig mot förbannelser eller djävulens spådom kunde man tillverka en liten docka av tyg eller en liten tygpåse och fylla den med brännässlor. Detta skulle skydda mot en eventuell förbannelse eller ofördelaktig spådom och även där skicka förbannelsen tillbaka till sändaren. För att skydda sig mot blixten bör man ha nässlor i sina fickor. Om man ville hjälpa en sjuk person att tillfriskna genom healing kan man dra upp en nässla med rötterna och hålla den framför sig och uttala namnet på den sjuke personen, samt namnet på den sjukes föräldrar och sedan sätta ner nässlan i jorden igen.

Går man på platser som anses vara hemsökta av spöken, spådom eller andra övernaturliga väsen och vill vara på den säkra sidan för att inte träffa på någon av dessa, bör man göra det med brännässlor i handen för att hålla dessa varelser på avstånd. Om man ställde en skål med färska nässlor under en sjuk persons säng skulle nässlorna genom medial vägledning hjälpa personen att tillfriskna. För att undvika att djävulen eller det onda ledde en till platser där man kunde råka riktigt illa ut skulle torkade nässelblad i skorna hålla den onde borta genom healing och ens steg var säkrade.

För att via medial vägledning skydda sitt hem från ondska, spådom, eller personer som önskade en ont, såsom tjuvar eller falska vänner, kan man hacka nässlor och placera dem runt om i sitt hus, invändigt såsom utvändigt.

Det finns naturligtvis mycket mer spännande information att läsa om denna mycket speciella växt och dess hundratals, om inte tusentals, användningsområden. Kanske kommer du se på nässlan med nya ögon nästa gång du träffar på den, eller den träffar på dig?

Om du vill prata om "Ont ska med ont fördrivas" kan du ringa någon av oss:

AlmaLedig Alma (synsk)

Alma är en spådam av högsta klass som finns redo på sin spålinje för din skull. Ljuset kan bli en vändpunkt i ditt liv.

AmandaLedig Amanda (tarot)

Amanda är ett utbildat medium som har lång erfarenhet av att jobba på spålinje. Hon får till sig bilder och siffror som kan ha betydelse när hon tagit in...

AnnieLedig Annie (tarot)

Annie använder sig av tarotkort för att ge vägledning åt dig. Låt henne ge dig hjälp och styrka.

Bloggare
KatherineLedigNy! Katherine (medium)

Katherine är ett medium som är väldigt omtänksam. Hon vill det bästa för alla. Om du ringer till henne kommer du att tas emot med största empati och...

 
 
 

Förslag på andra artiklar för dig

 
 
Få meddelande när vi erbjuder gratis minuter!
Ogiltigt mobilnummer
Ogiltig email
 Klicka här för att ringa nu!0939-1147147 29.90 kr/min
Denna sida använder cookies. Om du accepterar det så klicka på knappen. Läs mer
Accepterar