Ont ska med ont fördrivas

Alla har vi vid något tillfälle haft ett svidande möte med nässlan. Hur ska vi förhålla oss till nässlan egentligen?

Ont ska med ont fördrivas
Ont ska med ont fördrivas

Nässlor ses många gånger som ett obehagligt ogräs som man helst bör bli av med, om man nu inte skulle vara en fantast av nässelsoppa, vilket i så fall skulle göra nässlan till ett välkommet inslag i floran. Men denna ettriga, gröna planta har en lång historia bakom sig både som medicinalväxt och som en viktig ingrediens i magiska ritualer, healing, och häxkonst.

Brännässlan har förknippats med död och begravningsceremonier då man i gamla Irland trodde att nässlorna växte från begravda döda kroppar, medan det i Danmark fanns en folktro om att nässlan växte från oskyldigt dödade offer.

I bronsåldersgravar har man hittat begravningskläder vävda av brännässla-fiber. När brännässlan växer sig hög får den en stor andel starka växtfibrer i stjälkarna. Dessa stjälkar har använts ända fram till 1800-talet för att utvinna fibrerna som sedan kunde spinnas och vävas till olika husgeråd och fiskenät. De spröda skotten har ett högt näringsvärde och har i tider av hungersnöd räddat många liv. Brännässlans medicinska egenskaper har prisats högt i tusentals år då man har använt den bland annat till att läka sår, lindra artrits, eksem, ledvärk och reumatism, lösa upp gallstenar och bota anemi.

Eftersom nässlan är en planta som orsakar brännande smärta blev den utdömd av den kristna kyrkan som en djävulsväxt och som en spådom av djävulen själv. Detta i sin tur ledde till att man, om man blev upptäckt med att ha nässlor på sig, kunde bli anklagad för häxkonst och djävuls healing, och detta var inte något trevligt att bli anklagad för under tiden då häxhysteri svepte över Europa.

Kvinnor som blev dömda för att ha utövat spådom, healing och häxkonst fick många gånger bära en tröja gjord av nässlor dels för att förlänga deras lidande, men även för att beskydda domarna från en eventuell förbannelse och spådom en anklagad häxa kunde sända på dem. Men nässlorna har haft magiska attribut långt innan kyrkan fick för sig att fördöma dem. De har använts vid healing och medial vägledning, samt i många olika ritualer främst för att befria sig från negativitet.

Om man tillverkade en sopkvast av nässlor och svepte med den där man trodde att ondska fanns skulle det onda återvända till den som sänt det. För att skydda sig mot förbannelser kunde man tillverka en liten docka av tyg eller en liten tygpåse och fylla den med brännässlor. Detta skulle även skicka tillbaka förbannelsen till avsändaren. Om man ställde en skål med färska nässlor under en sjuk persons säng skulle nässlorna hjälpa personen att tillfriskna. För att undvika att djävulen eller det onda ledde en till platser där man kunde råka riktigt illa ut skulle torkade nässelblad i skorna hålla den onde borta genom healing och ens steg var säkrade.

Även idag finns nässlorna med i folktron. För att skydda sig mot blixten bör man ha nässlor i sina fickor. Om man ville hjälpa en sjuk person att tillfriskna genom healing kan man dra upp en nässla med rötterna och hålla den framför sig och uttala namnet på den sjuke personen, samt namnet på den sjukes föräldrar och sedan sätta ner nässlan i jorden igen. För att skydda sitt hem från ondska eller personer som önskade en ont, såsom tjuvar eller falska vänner, kan man hacka nässlor och placera dem runt om i sitt hus, invändigt såsom utvändigt.

Går man på platser som anses vara hemsökta av spöken, spådom eller andra övernaturliga väsen och vill vara på den säkra sidan för att inte träffa på någon av dessa, bör man göra det med brännässlor i handen för att hålla dessa varelser på avstånd. Ont ska med ont fördrivas.

 

 
IngridLEDIGNy Ingrid

Ingrid är ett certifierat medium. Hon förmedlar budskap från dina nära och kära från andra sidan. Hon är duktig på att hitta borttappade saker. Vilken fråga...

SimonLEDIG Simon

Simon känner av energierna runt omkring dig och får en överblick av din situation. Han tar emot meddelanden från änglarna som han sedan förmedlar till dig....

AngelinaLEDIG Angelina

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din skull. Med ljuset och änglarna på sin sida kan de vara en god idé att...

AmandaLEDIG Amanda

Amanda får till sig bilder och siffror som kan ha betydelse när hon tagit in dina energier. Har du tappat saker eller att något djur sprungit bort så...

Läsvärda artiklar

Spådom kärlek

Spådom kärlek

Spådom kärlek är ett fantastiskt sätt att få reda på vad man kan göra för att förbättra eller skapa nya...
 
Experthjälp medium

Experthjälp medium

Experthjälp medium finns till när du behöver vägledning. Ställ dina frågor, motta spådomar och få en inblick i...
 
Astrobyråns tarotlinje

Astrobyråns tarotlinje

På astrobyråns tarotlinje kan du lära dig mer om de olika traditionella formerna av astrologi och var de har sina...
 
Siare

Siare

En siare kan besvara alla dina frågor, ta kontakt med andra sidan och berätta om vad som väntar i din...
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer

_