Reningsritual för hemmet

Behöver du tips på reningsritual för hemmet? Ett medium får ofta frågor om hur man kan städa ut negativ energi från sitt hem

Reningsritual för hemmet
Reningsritual för hemmet

Det kan finnas många olika orsaker till att man känner att ett utrymme behöver renas. Ett exempel kan vara att man är nyinflyttad och vill känna att den föregående innehavarens energi neutraliseras. Man kanske har gått igenom en svår period i sitt liv och behöver göra sig av gammat ”skräp” som sitter inpyrt i väggarna. Det kan också vara så att man har känt sig trött och tung i kropp och själ i sitt hem men inte utanför hemmet. En lokal kanske besöks av många personer med många olika bakgrunder och lite av varje persons energi, negativ som positiv, kan stanna kvar på platsen. 

En annan orsak kan faktiskt vara att hemmet eller lokalen är hemsökt av någon form av andeväsen och närvaron av denna kan skapa oreda och oförklarliga fenomen. Det är inte bara vi levande som kan behöva healing och medial vägledning, utan även personer som gått över till andra sidan och vandrat i år utan att finna sin väg till ljuset kan vara i behov av healing.

Som exempel tar vi en fallbeskrivning av en kvinna som bara sågs vandra fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hon kom aldrig någonstans. Personer som denna kvinna kan behöva både healing och medial vägledning för att kunna se sin ”nya” värld för vad den verkligen är. Det kvinnan behövde, var någon som hade gåvan att hjälpa henne, någon som kunde ge henne den experthjälp hon behövde för att finna rätt väg.

I de flesta fallen kan man själv med enkla och billiga medel utföra en mycket effektiv rening. Man använder sig av en symbolisk mening av de fyra elementen jord, eld, luft och vatten för att kunna återställa balansen. Vad som behövs för en reningsritual för hemmet är följande: Ett stearinljus, stående i en ljusstake. Av vit färg om det rör sig om en vanlig rening. Av svart färg om det är mycket negativitet eller om det finns en obehaglig andlig närvaro. Det svarta ljuset är bra på att absorbera negativa och orena energier. Ett svart ljus symboliserar elementet eld. Ca 1 kg salt som symboliserar elementet jord. Rökelse, salvia, frankincense, myrra eller tibetansk rökelse fungerar utmärkt och symboliserar elementet luft. Ca 1 liter kallt vatten som symboliserar elementet vatten.

Vad man bör tänka på innan man sätter igång är att man hittar en tid på dygnet då man inte störs och kan fokusera på reningsritual för hemmet. Sätt telefonen på ljudlös och undvik att svara i den eftersom koncentrationen kan brytas. Stäng alla fönster och dörrar för att öka effektiviteten av ritualen. Ett eventuellt brandalarm kan börja ljuda när rökelsen används så man kan välja att tillfälligt koppla ifrån sitt brandlarm. Börja med att tända ljuset och be en bön om framgång för ritualen innan du påbörjar reningsritual för hemmet.

Ta ljuset och börja med att gå runt med det i hemmet medan du uttalar (använd gärna egna ord): ”Som eld bränner upp allt orent vill jag att denna eld förintar allt orent i mitt hem/lokal.”. För ljuset upp och ner i alla hörn och utrymmen såsom toaletter och garderober (var försiktig så du inte råkar tända eld på något).Tänd eld på rökelsen och gå med den runt om i hemmet/lokalen och säg: ”Som röken stiger vill jag att denna rök ska stiga med min önskan om rening”. Ställ sedan rökelsen bredvid ljuset och ta fram en stor skål där du häller i det kalla vattnet.

Gå runt med skålen och skvätt lite vatten överallt på golvet i hemmet/lokalen medan du uttalar: ”Som vatten renar bort allt orent vill jag att detta vatten renar bort orenheter i mitt hem/lokal”. När du skvätter behövs det bara några droppar här och där. Ställ undan skålen med vattnet och ta fram en annan skål där du häller i saltet. Gå även runt med saltet och strö det runt på golvet i hemmet/lokalen medan du säger: ”Som salt absorberar negativitet vill jag att detta salt ska absorbera upp all negativitet i mitt hem/lokal”. Släck sedan ljuset och rökelsen och vädra hemmet.

Den sista delen i reningsritual för hemmet är viktig och innebär en fysik rening av hemmet genom att man tar fram dammsugaren och suger upp allt salt som ligger på golvet. Dammsugarpåsen är nu fylld av orena och negativa energier och ska avlägsnas efter dammsugningen. Denna påse bör man kasta så långt bort från sitt hem som man kan, helst på ett ställe man sällan går förbi. Man kan till exempel kasta den på en soptipp eller i en papperskorg utanför sitt hem. Ritualen är nu slutförd och man bör känna en stor förbättring så fort man gjort sig av med dammsugarpåsen.

 

 
IngridLEDIGNy Ingrid

Ingrid är ett certifierat medium. Hon förmedlar budskap från dina nära och kära från andra sidan. Hon är duktig på att hitta borttappade saker. Vilken fråga...

ClairLEDIG Clair

Clair är född till att vara sierska och hon anser att det är en ynnest att ge den experthjälp som just du behöver

SimonLEDIG Simon

Simon känner av energierna runt omkring dig och får en överblick av din situation. Han tar emot meddelanden från änglarna som han sedan förmedlar till dig....

AngelinaLEDIG Angelina

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din skull. Med ljuset och änglarna på sin sida kan de vara en god idé att...

Läsvärda artiklar

Spådom kärlek

Spådom kärlek

Spådom kärlek är ett fantastiskt sätt att få reda på vad man kan göra för att förbättra eller skapa nya...
 
Experthjälp medium

Experthjälp medium

Experthjälp medium finns till när du behöver vägledning. Ställ dina frågor, motta spådomar och få en inblick i...
 
Astrobyråns tarotlinje

Astrobyråns tarotlinje

På astrobyråns tarotlinje kan du lära dig mer om de olika traditionella formerna av astrologi och var de har sina...
 
Siare

Siare

En siare kan besvara alla dina frågor, ta kontakt med andra sidan och berätta om vad som väntar i din...
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer

_