KVALITETSSÄKRAD TJÄNST GODKÄNDA RÅDGIVARE

0939-1147147  29.90 kr/min  

 

Tarot och de fyra elementen

Tarot och de fyra elementen hänger ihop med varandra. Här får du en förklaring på Tarot och de fyra elementen, samt astrologiska tecken


Tarot och de fyra elementen
Tarot och de fyra elementen

Jag har de senaste 15 åren arbetat som spådam och sierska. Ett av de viktigaste hjälpmedel jag använder mig av under en spådom är tarotkorten och tarotguiderna. Det finns en myriad av olika kortlekar i olika färger och former att välja mellan för en spåkvinna. Det gäller att hitta sina favoriter.

En av de saker som de olika kortlekarna har gemensamt är de så kallade ”klädda korten”, vilka är Kung, Drottning, Riddare, Page (prins/prinsessa). Dessa kort brukar många gånger representera personer. Det kan vara klienten själv eller någon i hans/hennes omgivning som en spådom online kan handla om. Likt vanliga spelkort som är uppdelade i hjärter, klöver, ruter och spader kan man finna en motsvarighet i Tarotkorten. I tarotkorten har vi bägare, stavar, mynt och svärd, och det är dessa kort som är de fyra sviterna. För att välja vilken svit en klient tillhör, brukar jag fråga i vilket stjärntecken klienten är född, då dessa sviter även är bundna till horoskopet och de fyra elementen.

Vad är då dessa fyra element för något och vad har de gemensamt med stjärntecken och sviter när någon ska spå dig?

Människan har alltid känt ett behov av att förklara hur världen kom till och vad den bestod av. Universums oändlighet och skapelsens minsta beståndsdelar har alltid fascinerat oss. Långt innan dagens vetenskapliga förklaringar om vår exsistens kom, har olika teorier om vår existens cirkulerat genom tiderna. Många antika kulturer har haft en stor kunskap och kännedom inom astrologins och astronomins områden, och har gett experthjälp utifrån detta. Flera skapelsemyter var starkt länkade till de fyra elementen som hade sin del i vår existens. I väst hade tron på de fyra elementen ett stort inflytande i utvecklingen av modern medicin, kemi och dåtidens healing.

En vanlig uppfattning var att allt i vår värld, inklusive människan, bestod av fyra olika element i olika mängder och proportioner. Det var viktigt att det ”lilla universum” (det vill säga människan) likt det stora universum var i balans och att ingen av elementen tog överhand.

Under antiken och medeltiden gick läkandekonsten huvudsakligen ut på att upprätthålla en balans av dessa element i kroppen genom att ta bort eller lägga till delar av elementen. Jag kallar det för antikens healing. Inom astrologin är de tolv stjärntecknen uppdelade i fyra grupper med tre stjärntecken i varje grupp. Var och en av dessa grupper har i sin tur sig tilldelat ett element som sägs ha ett större inflytande för just de stjärntecken de tillhör.

De fyra elementen med respektive astrologiska tecken är följande:

Jord: Förknippas med det materiella (något man kan ta på). Våra grundbyggstenar och skapelsen. Astrologiska tecken som tillhör dessa är Jungfru, Oxe och Stenbock. Svit i Tarot är Mynt eller Pentagram. Under en spådom handlar jordliga tecken ofta om stabilitet och säkerhet.

Eld: Förknippas med livskraft, energi, passion och viljestyrka. Elden både förgör och skapar. Står även för arbete och fysisk ansträngning. Astrologiska tecken är Lejon, Skytt och Vädur. Svit i Tarot är Stavarna. Under en spådom handlar dessa tecken ofta om karriär och affärer.

Luft: Förknippas med kommunikation och intelligens. En universell kraft och renaste substansen. Andningen, synen och ljudet hör även hemma här. Astrologiska tecknen är Vattuman, Tvilling och Våg. Svit i Tarot är Svärden. Under en spådom handlar dessa tecken ofta om intellekt och kommunikation.

Vatten: Förknippas med känslor, det undermedvetna, relationer och artistisk talang. Vattnet är helande och renade och dynamiskt. Astrologiska tecknen är Kräfta, Skorpion och Fisk. Svit i Tarot är Bägarna. Under en spådom handlar dessa tecken ofta om känslor och relationer.

Ovan nämnda beskrivning av de fyra elementen är minimerad då det finns oerhört mycket information, associationer, traditioner och myter knutna till dessa fyra element och tarotguiderna. Elementen har trots allt mångtusenårig historia bakom sig. Att veta vilken svit en klient tillhör när man arbetar, vare sig man arbetar på tarotlinjen, spådom online eller med privat medial vägledning, underlättar för en sierska.

Klientens personliga kort syns tydligare om man vet vilket element klienten tillhör, och det blir lättare för spåkvinnan att få till sig information från omliggande kort rörande klientens liv.

Om du vill prata om "Tarot och de fyra elementen" kan du ringa någon av oss:

ViktoriaLedig Viktoria (medium)

Viktoria har lång erfarenhet av att spå. Hon är en stark positiv spåkvinna som ger dig experthjälp när du behöver det.

AnnieLedig Annie (tarot)

Annie använder sig av tarotkort för att ge vägledning åt dig. Låt henne ge dig hjälp och styrka.

AlmaLedig Alma (synsk)

Alma är en spådam av högsta klass som finns redo på sin spålinje för din skull. Ljuset kan bli en vändpunkt i ditt liv.

AmandaLedig Amanda (tarot)

Amanda är ett utbildat medium som har lång erfarenhet av att jobba på spålinje. Hon får till sig bilder och siffror som kan ha betydelse när hon tagit in...

 
 
 

Förslag på andra artiklar för dig

 
 
Få meddelande när vi erbjuder gratis minuter!
Ogiltigt mobilnummer
Ogiltig email
 Klicka här för att ringa nu!0939-1147147 29.90 kr/min
Denna sida använder cookies. Om du accepterar det så klicka på knappen. Läs mer
Accepterar