Den gudomliga dvärgen

Läs om den gudomliga dvärgen Bes. Tomtar, troll och älvor, vad tror du på?

Den gudomliga dvärgen
Den gudomliga dvärgen

I vår värld finns det varelser och ting med skyddande krafter som skulle kunna gynna många av oss. Det finns en del medium som kan se sådant som andra människor inte kan se, som till exempel tomtar och troll. Vad man väljer att tro på är upp till var och en, men det finns otroligt mycket man kan välja att tro på utan att nödvändigtvis ha varit vittne till det själv.

Innan människor sökte medial vägledning och healing hos medium, synska personer och spådamer fanns det en helt annan värld av varelser som erbjöd de som trodde på dem och som dyrkade dem. När det talas om det antika Egypten och deras fascinerande gudar går tankarna ofta till gudar som Osiris, Isis, Anubis, Horus och Set, för att nämna några av de mest kända. Till de stora gudarna byggdes tempel och präster ansvarade för de religiösa ritualerna.

Det fanns en gud som sällan nämns när man talar om kända egyptiska gudar, men som var så känd att så gott som varje hem i det antika Egypten hade en staty av honom som dyrkades med stor respekt. Denna gud hade inga tempel tillägnade sig, eller prästklasser som höll ceremonier i hans ära. Ändå var han en av det antika Egyptens mest viktiga och älskade gudar. Det handlar om den gudomliga dvärgen Bes.

Den gudomliga dvärgen Bes ursprung är osäkert då det sägs att han kan ha härstammat från Mellanöstern eller från Afrika. Bes var till en början beskyddaren av faraonerna, men blev med tiden mycket populär bland folket som beskyddare av hemmet, barnen och kvinnorna men associerades även med sexualitet, dans, musik och krig.

Han avbildas som en bastant dvärg med skrämmande ansiktsdrag. Den gudomliga dvärgen Bes ofördelaktiga utseende skulle vara till hjälp att skrämma bort allt ont i ens omgivning. De flesta av Egyptens gudar avbildades i profil men inte den gudomliga dvärgen Bes för han avbildades framifrån. Hans bild kunde ofta ses på olika husgeråd såsom möbler, speglar och behållare för kosmetika, och de flesta hushållen hade en liten staty till hans ära hemma. (På samma sätt som det kristna korset idag kan ses idag i katolska hem).

Enligt legenden skulle den gudomliga dvärgen Bes ha beskyddat Horus under Horus uppväxt, vilket ledde till att Bes huvudsakligen blev barnens, kvinnornas och förlossningarnas beskyddare. Om en kvinna förväntades genomgå en besvärlig förlossning, ställdes en staty av Bes nära hennes huvud och Bes hjälp tillkallades. Genom att dansa, skrika och föra oljud med sin skramla kunde Bes skrämma bort de negativa energier som kunde röra sig runt kvinnor under en förlossning. När småbarn log och skrattade för sig själva sas det att Bes gjorde grimaser framför dem som fick barnen på gott humör.

Eftersom Bes drev bort onda andar ställde många egyptier en staty av honom nära ytterdörren. Man kunde även åtnjuta Bes beskydd genom att tatuera en bild av honom på sin kropp. Många artister bar hans tatuering eftersom Bes även var dansen- och musikens gud. Man bör alltså inte döma en gud efter utseendet. Denna lilla dvärggud, med sitt skrämmande yttre, var en av de mest älskade och dyrkade gudarna i det antika Egypten. 

Likt många andra egyptiska gudar exporterades Bes till andra länder och blev populär i Fenicien och antika Cypern. I norra Italien ärades Saint Bessus, vilken tros vara ett kristen version av Bes. Både Saint Bessus och Bes var till hjälp vid ofruktsamhet och bägge bar strutsfjädrar på huvudet. Denna lilla dvärg var verkligen populär, och kanske är det en god idé att ha en liten Bes stående i bokhyllan eller i barnens rum.

Det råder delade åsikter bland medium idag kring huruvida ondska finns eller ej. Många medium säger att den enda ondska som finns, är den som går runt på jorden på två ben. Vissa människor berättar dock att de varit med om saker som är oförklarliga, där den ondska de upplevde inte kom från en fysisk person. Individen väljer vad den vill tro på. Oavsett vad man väljer att tro på, skadar det dock inte med lite extra skydd och hjälp.

 

 
IngridLEDIGNy Ingrid

Ingrid är ett certifierat medium. Hon förmedlar budskap från dina nära och kära från andra sidan. Hon är duktig på att hitta borttappade saker. Vilken fråga...

SimonLEDIG Simon

Simon känner av energierna runt omkring dig och får en överblick av din situation. Han tar emot meddelanden från änglarna som han sedan förmedlar till dig....

AngelinaLEDIG Angelina

Angelina är en spådam av högsta klass som finns redo på den här spålinjen för din skull. Med ljuset och änglarna på sin sida kan de vara en god idé att...

AmandaLEDIG Amanda

Amanda får till sig bilder och siffror som kan ha betydelse när hon tagit in dina energier. Har du tappat saker eller att något djur sprungit bort så...

Läsvärda artiklar

Spådom kärlek

Spådom kärlek

Spådom kärlek är ett fantastiskt sätt att få reda på vad man kan göra för att förbättra eller skapa nya...
 
Experthjälp medium

Experthjälp medium

Experthjälp medium finns till när du behöver vägledning. Ställ dina frågor, motta spådomar och få en inblick i...
 
Astrobyråns tarotlinje

Astrobyråns tarotlinje

På astrobyråns tarotlinje kan du lära dig mer om de olika traditionella formerna av astrologi och var de har sina...
 
Siare

Siare

En siare kan besvara alla dina frågor, ta kontakt med andra sidan och berätta om vad som väntar i din...
 
 
 
 
0939-1147147

Genom att använda denna webbsida samtycker du till användningen av kakor. Information som samlas in med kakor kan vara t.ex. hur ofta du besöker webbsidan och från vilket land du surfar. Läs mer

_